Renée's Music

Van 1978 tot 1984 maakte Renée onderdeel uit van het Promenade Orkest. Daarna, in 1984, begon ze haar carrière als violiste bij het Radio Symfonie Orkest, waarna ze in 1996 haar eigen muziekbureau oprichtte. Tussen 2005 en 2014 was zij violiste in de Radio Kamer Filharmonie, en daarnaast is ze ook actief als violiste en zangeres in het salonmuziek-ensemble “Lady Trio Dame Blanche.” Dit trio verzorgt optredens met een divers repertoire. Alles is mogelijk, van Strauss-walzen en zigeunermuziek tot semi-jazzy easy listening.

Het repertoire

Speciaal voor Lady Trio “Dame Blanche” arrangeert Rosetty alle songs. Dit maakt dat het trio een zeer divers repertoire ten gehore kan brengen, zoals prachtige akoestische instrumentale operettemelodieën, hartstochtelijke tango- en zigeunerdansmuziek en natuurlijk de nog altijd immens populaire salonstukken uit de twintiger jaren, zoals "Liebesleid", "Salut d'amour", "Humoresque" en "Kleiner Wiener March." Celliste Anne verzorgt daarbij het intermezzo tijdens een optreden van het Lady Trio “Dame Blanche”. Doormiddel van een muzikaal spel of het voordragen van spannende gedichten en verhalen verzorgt Anne de muzikale versiering van de avond.

Lady Trio Dame Blanche

Bent u op zoek naar een avondvullende muzikale ervaring? Wilt u uw gasten een avond geven om nooit meer te vergeten? Het Lady Trio “Dame Blanche” biedt deze garantie.

Carrière

Renée studeerde viool en piano aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Ze heeft daarna jarenlang als uitvoerend musicus gewerkt en in 1996 richtte ze haar eigen muziekbureau op.

Les geven

Onlangs vestigde violiste en pianiste Renée de Jong-Verwoerdt zich in Vlagtwedde waar zij als viool- en pianodocent op een gepassioneerde, speelse en liefdevolle manier vanuit huis lesgeeft aan jong en oud. Ook geeft zij, in een straal van circa 25 km rond Vlagtwedde, desgewenst, les bij leerlingen thuis.

Salon-ensemble

In de vorm van een Salon Ensemble neemt Lady Trio “Dame Blanche” u mee op een muzikale reis langs dit prachtige muziekgenre. Met haar Salon Ensemble onderscheidt het trio zich van elk ander trio door de prachtige combinatie van zang en viool (door Renée de Jong), piano (zus Rosetty) en cello (Anne). Samen zingen en spelen zij graag gehoorde evergreens zoals: Bèsamé Mucho, Les Vieux Amants, Fly me to the Moon en vele andere meeslepende songs.

Studie

De leden van dit muzikale trio hebben hun studie voltooid aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Celliste Anne speelt daarnaast ook in "Het orkest van het Oosten" onder leiding van Ed Spanjaard (vroeger onder leiding van Jaap van Zweden) en in het "Metropole Orkest.” Rosetty is niet alleen pianiste, maar was ook harpiste in het "Metropole Orkest”. Daarnaast schrijft zij liedjes voor bekende artiesten zoals Willeke Alberti, André Hazes en Benny Nijman. Renée was tot 2005 violiste in het Radio Symfonie Orkest onder leiding van Hans Vonk. Daarnaast maakte zij onderdeel uit van de Radio Kamer Filharmonie tot aan 2014. Daarna heeft zij teksten voor Willeke Alberti, MIJN ZOON en Benny Nijman geschreven en verder runt zij op een succesvolle manier haar eigen artiesten bureau, Renée's Music.